Resepi karipap sardin

500g tepung gandum
8 sudu minyak masak
air garam

1 biji bawang besar (potong dadu)
1 ulas bawang putih (potong dadu)
1/2 inci halia
1 tin sardin (kecil)
5 biji kentang (potong dadu)
serbuk kari (sukati na letak bnyk ke sikit)
garam secukup rasa




☛ Masukkan tepung dalam mangkuk , pas tu campurkan minyak . Sebatikan dulu tepung dgn minyak . Pas tu msukkan air garam n uli pai jd doh .

☛ Memula tumis dlu bawang besar , bawang putih n halia . Pas tu masukkan serbuk kari yg da dicampur dgn air , garam n ajinamoto . Bile da mendidih sikit masukkan kentang lak . Tunggu smpai kentang empuk baru lhaa masukkan sardin ya . Pas tu biar jap 5 minit .

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...