Tips lupakan ' si dia '


☛ Firstly korang kena la buang semua barang yg si dia bagi . Tak kisah la barang tu mahal atau berharga . If rasa membazir nak buang , bagi la kat sesape yg berkenan . Kalau barang tu jenis yg boleh dijual , korang gadaikan je . hehex~ untung jugak an

☛ Pastikan korang da delete number si dia tu . Lagi bagus kalau korang tukar number . So takde la gangguan bila korang sedang mencuba melupakan si dia . Yelaa kan mane la tau si dia tu pulak yang mengganggu gugat time korang suda pun berjaya dalam misi 'no man no cry' hihihix~

☛ Kalau boleh jangan duduk sesorang . Nanti korang mesti teringat saat-saat indah mase bersame si dia . Isi la mase lapang korang dgn ape-ape aktiviti . Mengemas ke , menyapu ke , bergurau dgn kucing ke . hee~ Janji ! buat benda yg tak boleh buat korang berangan . 

☛ Tak payah la nak di ingat-ingat kebaikan si dia sebab nanti korang bertambah-tambah la susah na buang si dia dari memory korang . Kalau memory card senang kot.. weehee~ Ce korang ingat pasal keburukan si dia . Tipu la kan kalau si dia tu tak pernah buat korang sakit hati , jiwa and raga kan . lain la lau korang punye aty jenis kristal kihkih



☛ Jangan pernah bertanya tentang si dia kat kawan-kawan korang ataupun kawan-kawan si dia tu . Biarlah si dia tu nak sakit ke sihat ke . Korang tak perlu ambil tau lg . Biarkan si dia dgn hidup si dia , korang dgn hidup korang . senang citerr .


☛ Jangan pergi tempat-tempat yg boleh mengingatkan korang pada si dia . Banyak lagi kot tempat yang korang boleh pergi . ngee~ Korang pergi la bulan ke bintang ke matahari ke . Mesti korang belum pernah pergi kan ? lalalala~


☛ kalau tak boleh lupekan si dia jugak , korang mesti cube and try and cube and try sampai boleh . Tips terbaik dr ku kalau nak lg senang lupe korang cari la bf/gf baru . Confirm korang boleh lupekan si dia lg-lg kalau bf/gf baru korang tu lebih 'terrbaik' dr si dia . uhuu~ lau boleh biar carik yg lebih segalanya dr si dia


Lastly kena yakin yg korang boleh lupekan si dia . Takde makne nye nak ingat kat org yg da sakitkan hati korang kan . Entah-entah si dia tu da ade pun pengganti korang tp korang je yg masih nak ingat kat si dia tu . kan ? Hidup mesti diteruskan walaupun hati korang masih sayangkan si dia . 

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...