Qorin


☛ Qorin adalah jin yang dicipta Allah sebagai pedamping manusia . Setiap manusia yang dilahirkan pasti mempunyai pendampingnya sendiri . Malah Rasulullah S.A.W juga mempunyai qorinnya , tetapi qorin Baginda telah diislamkan , sedangkan qorin yang berada disamping kita adalah kafir .


☛ Secara dasarnya , qorin kafir ini mendorong manusia yang didampinginya bagi membuat kejahatan . Dalam masa yang sama , ia mengganggu manusia dari melakukan kebaikan . Ia mengganggu manusia ketika solat , membaca al-Quran atau belajar . Ia menimbulkan perasaan waswas dan tidak khusyuk .


☛ Mengimbangi kejahatan qorin ini , Allah mengutus malaikat bagi membisikkan kebaikan dan mengajak mereka melakukan kebaikan dan ibadah . Maka manusia diberikan pilihan bagi mengikut arah yang dikehendakinya . Orang yang berjaya mengatasi hasutan qorinnya , membuat ia lemah dan tidak berdaya . Jika tidak , maka qorin inilah yang akan menguasainya .


☛ Qorin berpisah dengan manusia yang didampinginya apabila manusia meninggal dunia . Tetapi qorin ini tidak mati dan terus tinggal di bumi . Di akhirat kelak , semua qorin akan dihadapkan di hadapan Allah bagi di adili . Mereka tidak akan bertanggungjawab di atas segala dosa yang dilakukan oleh manusia yang mereka dampingi , walaupun mereka yang mengajak melakukan dosa tersebut .


☛ Punca penguasaan jin qorin ke atas manusia


Antara punca yang menyebabkan qorin berjaya mempengaruhi manusia sehingga mengikut kehendak jin ini melakukan maksiat :
✿ Apabila bisikan-bisikan qorin ini sering dipatuhi sehingga manusia menjadi hamba kepadanya .
✿ Apabila ada manusia lain yang menggunakan sihir atau ilmu hitam bagi membangkitkan dan menguatkan qorin hingga dapat menguasai manusia lain .


☛ Simptom orang dikuasai qorin


✿ Orang dikuasai qorin akan berterusan merasa was-was dan ragu-ragu dalam melakukan ibadah sehingga terpaksa berwuduk berulang kali , tidak pasti bilangan rakaat dalam solat dan lain-lain . Ia juga mencetuskan perasaan prasangka dan cemburu kepada orang lain hingga menimbulkan sengketa sesama pasangan , keluarga , jiran tetangga dan rakan-rakan . 
✿ Apabila dibacakan ayat-ayat al-Quran , dia akan menguap seperti orang mengantuk .
✿ Apabila dibacakan surah al-Nas , dia akan menangis .
✿ Terlalu banyak mengeluh dengan keadaan dirinya .


☛ Rawatan menyembuhkan orang yang dikuasai qorin jahat


✿ Baca surah al-Fatihah (7 kali)
✿ Surah Thaha (3 kali)
✿ Surah Yunus (3 kali)
✿ Baca Salamun' kaulammirrabbirrahim (3 kali)
✿ Surah Yassin ayat 71,72 dan 73 (11 kali)
✿ Surah al-Ikhlas (3 kali)
✿ Surah al-Falaq (3 kali)
✿ Surah al-Nas (3 kali)


☛ Mengusir qorin


✿ Baca surah al-Kafirun dalam seminggu (1002 kali)
✿ Surah al-Ikhlas dalam seminggu (1002 kali)
✿ Surah al-Falaq dalam seminggu (1002 kali)
✿ Surah al-Nas dalam seminggu (1002 kali)

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...