kiki muntah pulak . . .

uwaaaaa~
kiki saked lagi !
sdey nye
patod lha soh mkn tamo
muntah-muntah pulak da
tp tatao saked pasal ape
muntah kuning siap pakej nan nasik yg dye mkn smlm
t_T


 sian kiki
lemaw je nengok
bile da saked sume beserabud
muke , badan , bulu sume ta terurus


tuh lha kiki
an mumy da gtao kalo saked bg tau
uhuu~


da lha bulu tuh pnjg
skali nengok da mcm tucen tebiar pulak
kiki kiki kiki
cepad-cepad baek yaa

usha at mr-google nun
carik sal tucen muntah-muntah
sebona eh ku kurang paham
tp yg niy ku paham
tande-tande tucen saked

1-Jarang bermain
2- Tidur lebih lama dari biasanya
3- Nafsu makannya berkurang
4- Lebih pendiam
5- Mulai menyendiri
6- Muntah-Muntah

kiki mcm tuh lha
ku takod n ku tamo kiki matiiiii !
ag 1 bile ku pegang 
kiki mara at ku
t_T
kalo bule dye na duk jaoh-jaoh dr ku


4 ulasan :

ELFarahin berkata...

Awak. Dia sakit tu. Bawa jumpalah. Takut keracunan dalam badan. Kucing saya pernah kena macam ni. Jangan biarkan. Plus, dia tak ada nafsu makan kan? Tahu-2 jelah kalau dah jarang makan ape jdnye. Dia minum susu tak? Kalau minum tp skrg dah mula menolak, cuba letak jari awak pd susu dan sapu sikit dekat mulut dia bagi pembuka selera. Kalau tak jalan, cuba bagi dia air masak biasa. Kalau tak nak, better bawa pergi jumpa doktor ya. Dia tak minum, tak makan, of coz sakit dia lebih teruk. Charge tak sampai 200 pun. Saya rasa kurang 100 kot. Saya pun dah lupa. Bawa pergi jumpa doktor taw. Nanti doktor tu bagi imunisasi untuk ketahanan badan. Sama macam antibiotik yang menghasilkan darah putih untuk membasmi kuman dalam badan. Maaf komen panjang sangat. Saya risau~~ :'((

ELFarahin berkata...

Kak. Farahin copy+paste entry akak nie taw. credit to akak.

hajar saufi berkata...

salam..hey nice blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com

tiadahuruf tiadasuara berkata...

tip0oo manyax kam0oo nadi0oo.. Ckp bela itex tp bela tucenx ghupenyep ! #sad#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...