Tips atasi stress dalam hubungan


❊ Ramai yang suka memendam rasa kononnya untuk menjaga hati pasangan . Tapi akhirnya memakan diri . Bukan saja membuat anda menderita malah hubungan menjadi tegang . Sebaiknya luahkan lah isi hati kepada pasangan . Pilih masa yang sesuai dan gunakan bahasa lembut dalam nada rendah . Luahan ini akan menyedarkan pasangan betapa anda terluka dengan perbuatannya . 

❊ Kadang stress berlaku kerana bosan dengan rutin kehidupan seharian yang dilalui . Sekali sekala ajak lah pasangan bercuti . Percutian dapat meredakan tekanan dan paling penting dapat mengeratkan kembali hubungan bersama pasangan .

❊ Lumrah manusia , walau mempunyai keluarga dan teman-teman mereka tetap mahukan privasi untuk diri sendiri . Di kala pasangan kelihatan begitu tegang , tinggalkan lah dia untuk seketika . Beri ruang privasi kepadanya untuk menenangkan diri .

❊ Pastikan kediaman sentiasa bersih , kemas dan selesa . Persekitaran yang damai dapat membantu menstabilkan perasaan anda dan pasangan .

❊ Perkahwinan adalah satu perkongsian yang unik . Anda perlu selalu berkomunikasi dan berkongsi segalanya bersama . Ia akan membuatkan anda dan pasangan lebih bahagia dan rasa dihargai .

❊ Jika timbul masalah , selesaikan dengan cara yang baik . Usah mencari siapa yang salah sebaliknya muhasabah diri . Jangan sesekali mengungkit kesalahan yang dilakukan pasangan .

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...