learn about


untuk you ❤


ohhh ! ! diary


Masa zaman muda dulu aku ada diary
cuma guna buku-buku sekolah yang tak habis aku guna
dulu bukan macam sekarang
diary offline ada online ada
senang kata macam-macam ada lah
kalau dulu bila hati aku sedih or tak tenang
aku selalu luahkan kat buku
kalau tak pun kat sahabat baik aku
tapi sekarang tak macam dulu dah
semua dah berubah
buku dah tak jadi diary aku lagi
and sahabat aku bukan lagi tempat aku mengadu nasib
yelaa siapalah aku nak dibandingkan dia
dia ramai kawan tak macam aku
:lalala
tapi Tuhan gantikan dia dengan orang lain
sahabat baik zaman moden
tak payah duduk dekat-dekat pun takpe
janji dapat mesej or text kat pesbux pun boleh
tapi malu jugak kadang nak suruh dia baca text-text aku
sebab . . takut dia bosan
aku kalau text mengalahkan karangan
semput jugak mata aku tengok
apalagi dia kan
tapi kadang aku pendam je
tak nak susahkan sesiapa
tapi kalau dipendam sangat pun sakit jugak
arghh aku tak tahu nak buat apa
last-last aku text sendiri and baca sendiri
tapi suboh ni aku nak text kat kau blog
can ha ? can lah eh
:lalala
sekarang ni aku rasa macam nak menjerit
tension nya rasa
kalaulah aku mampu undurkan masa
takkan sesekali aku pilih jalan hidup yang macam ni
kalaulah aku mampu. . . .
tapi aku tak mampu !!!
:majuk
kalaulah ada yang sanggup nak gantikan tempat aku
ambil semua beban kat otak aku
sapu bersih semua sakit hati yang ada ni
mesti masa tu akan menjadi hari bahagia untuk aku
tak guna dah nak menyesal sekarang
ye . . semua dah tak guna
tak guna dah kau nak marah-marah
tak guna dah kau nak menangis guling-guling
tak guna dah kau nak meratap segala
tak guna dah kau nak kata HATE kat someone tu
sebab semuanya benda yang dah jadik
memang dah takdir kau
terima je lah walaupun hati kau rasa nak letop
redha je lah sebab kau takkan dapat rasa keROMANTIKkan macam kat dalam drama-drama tu
itu hidup kau
bukan hidup orang lain pun
terima lah seadanya
:guling
takkan lah !!!
aku nak hidup macam orang lain
hari-hari kaya
kaya dengan gurauan
kaya dengan kasih sayang
kaya dengan senyuman
kaya dengan kejujuran
kaya dengan cinta
aku nak macam tu
bahagia so suweeet
ahhh merapu je semua tu
mana nak dapat semua kekayaan tu
hidup memang dah miskin lagi mau mintak kaya
mana nak dapat nyeee
:???
nak jugakkkk !!!!!!!!
:nangis

yipiii >_<"

akhirnye TERterminate jugak broadband aq tuh
tapi bil nye . . .
aq rase na pingsan 2kali
hahaa
:lol
satospatpulo uwaaa
mane na carix daaa
:duit
aq ni da lha penganggur tehurmad
kihkihkih
:lalu
pinsan jup
:mati

boSAN !

:x
TERASA bila rasa diri ni tak dihargai
lagi-lagi bila rasa hidup ni cuma menyusahkan
tapi aku ni menyusahkan ke ?
entahlah . . .
aku pun tak paham
rasa macam batu kat tengah laut je
tapi kat tengah laut ade batu ke ?
:what

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...