Giveaway "I Love U" Chocolate

done !
❀ follow
❀ like page
❀ klik iklan (iklas ✿◠‿◠)
♥ chocolate ♥

lulus ! terbaik ✌

:P
Alhamdulillah
terima kasih Tuhan
actually markah nye cukup² makan je
tapi takpe JANJI lulus
kan kan kan bLog
>_<
berdebar gak mase jawab tadi
dah lha tak sempat menyempat nak belek buku
nak pandang² jeling² pon tak dapat
sabar je lha
dalam hati doa , hope lulus lha
:grr
dan akhirnyaa
aku lulus ! happy bukan main
so . . lepas ni boleh lha buat Kursus Asas Pra L pulak
tapi tak tau nak pergi sorang or tunggu beliau² tuh
if g sorang .. rase cam malu lha pulak
gRrrx hahaa
:bunga

mukabuku muka baru ?

hari tuh rajin nak membelek mukabuku adik
lame tak skod so dengan selambe ku online mukabuku beliau
lepas tuh . . ehhhh~
ku pandang mukabuku tuh pelik
dalam hati bertanye
'fB baru lagi ke ?'
ape lagi terus je jari klik logout nak tengok fB ku
cisss tade pon cam tuh
login balik mukabuku adik
ishh jeles ni sebab ku berminat tengok mukabuku tuh
cumeL je mate ni tengok
errrr ... (jakun sekejap)
:dontknow
kenapa mukabuku ku same je
adik3 yang lain pon still same
dye sorang je cam tuh
adakah ku ketinggalan zaman ?
uhux~uhux
tuh yang dok update kot lha ade yang same cam tuh
boleh meleraikan kekusutan otak ku ni
hihihihihi
bukan pe , ku minat lak yang cam tuh
tuh yang dok menunggu bila mukabuku ku nak bertukar wajah
LaLaLaLabiLaLa
:thinking

satu hari dipagi hari ◔◡◔" erkk

❤ morning blog ❤
dah breakfast ? belum ? sama lha
lapar suda ni
nak buat breakfast mang TIDAK lha kan
hahaa
so diet je lha ye
:erx
pepagi hari ni saja nak share dengan kamu
tau says ? yang da tukar 8share tuh ?
tau kan kan kan (ˆ⌣ˆԅ)
minggu lepas ku skod 8share
tengok earning da RM50.00 (je)
:duit
so jari pon gatal je nak tekan cashout
semalam tengok da verified
tinggal tunggu complete je
maybe next week kot
errr nasib tak pakai cek kan
ku malas nak ber'cek-cek' ni
kalau beribu berjuta tape jugak
hahahaha
amboi kau begalak
:kahkah
nak cashout mr nuffnang bila tah dapat
dari awal tahun sampai sekarang total yang sama je
ku pun taktau apapasal
maybe dye tak bagi ku pink mata tengok earning banyak-banyak kot
:tatao
huahuahuahua
its ok saia tak kisah pun
(>‿◠)✌

good night kamoo

lame dah tak BW
bukan sombong tapi masa kena sekat
untunglah beliau-beliau yang follow ni baik hati
kalau tak habis ku diremove
:ehee
hari ni agak kerajinan nak update
tapi idea takda so update je lah pape
merapu-merapi ke asalkan update
boleh ? hahaa
:ok
malam ni if takda yang mengganggu
nak bW lah kejap
sambil-sambil tunggu pukul 2
nak buat pass RM1 - 1Gb tuh
jadi burung hantu lah ku malam ni
:yoyo
kesian blog ku ni
lame dah kesepian kena tinggal
kalau pencawang maxis depan rumah
24jam ku teman kau blog
hihihi
tapi sayang pencawang tuh duk jauh dari rumah ku
hihihi


test-test-test

Akhirnya
this sunday aku test computer
sukanya saia
:kahkah
nak lulus tak mau gagal
cewahhh . . tak mau kalah kau
hihihi haruslah
:wehee
so kena lah study undang-undang
harus study betul-betul ni
biar beliau-beliau tuh test lagi tanpa aku
haxhaxhax
amboi belagak + begalak ye kau
hihihi
sekali-sekala bukan selalu pon wahaha

kemalasan tahap meowmeow

morning blog . . miss me tak ? hahaa
seriusly kemalasan nak ngadap blog makin ketara
lagipun just seminggu sekali je dapat online
tuh yang takda mood nak update
tacap blog pun betahun baru nampak moleknya
weheee~ boring . . .
bila tah felda nak ada 3g
baru dapat ngadap blog 24our
:malu
kat rumah takda apa nak dibuat
nasib lah rajin nak menanam lada
pakej dengan pokok terong ngan jagong
tah apa jadi tah hahahaa
bila mood bercucuk tanam hilang
habis lah terbengkalai huahuahua
:lalala
tomorrow ingat nak buat cheese cake
terpaksa kumpulkan semua mood yang ada
kalau tak mati hidup balik pun takkan menjadi cake tuh
hihihi~ susah nak buat benda semua kena ikut mood
hope menjadilah kalau tak . . . . .
ku baling cake tuh kat dinding
hihihi
adusss. . .ku da ngantuk lah blog
see u next time okey
~huxhuxhux~

dadiduLaLaLa

:D
eh eh eh
lame da rupe nye ta ngedate nan my blog ek
sorry blog . . bukan ku lupa tp saje buat² lupa
hahaa
rindu mau merapu kat blog
rindu mau mengadu kat blog
tapi kenapa ku rasa pelik ja dengan kau blog
ahh takpe² nanti ku upgrate kau jadi blog 5star
ok
diam tak diam sebulan lebih gak kau sepi ek
sian kau blog
tapi nak buat camna
nasib kau lha dapat tuan cam ku
hahahaa




i don't need you anymore


Dulu . .
aku hampir tenggelam didalam lautan
tapi . .
kau datang dan menghulurkan tangan
lalu . .
aku genggam erat jari-jemarimu 
agar . .
aku tidak terus tenggelam

kehadiran kau tak pernah aku duga
walau diawalnya hanya lakonan semata²
tapi aku terpaksa akur dengan ketentuanNya
Ye . . kau memang ditakdirkan untuk aku
andai saja aku bisa berkata tidak waktu itu
tentu hari ini aku masih lagi dengan dunia rekaan ku
memang aku harus bersyukur dengan kehadiran kau
tapi dalam masa yang sama
aku menyesal dengan segalanya

perlahan² aku semai kasih dalam hati aku
setiap hari aku baja dengan rasa sayang
hari demi hari putik² kasih dan sayang dapat aku rasai
hari² aku jaga agar ianya terus mekar
dan akhirnya aku berjaya
aku dapat rasakan yang "aku sayang kau"

tapi ! 
kau hancurkan semuanya
sekeping demi sekeping kelopak kasih dan sayang terbang
dan terus menghilang
semuanya kerana kau !
dengan sepenuh hati aku semai , aku baja
tanpa hati kau musnahkan segalanya

untuk kedua kalinya aku semai kasih dan sayang
tapi tidak dengan sepenuh hati
dengan harapan agar kau bisa menghargai
tapi sayang
kau masih tak mengerti
kau hancurkan kau rosakkan segalanya !
berkali² aku mencuba hingga sampai satu saat
aku hilang punca
aku hilang arah tuju
dan tanpa aku sedar aku mengungkapkannya
"aku benci kau"
itulah yang aku rasakan
itulah perasaan yang sedang mekar dalam diri aku
hingga saat ini
dan mungkin selamanya

maafkan aku
memang itu yang aku rasakan
aku benci segalanya
tapi aku masih mencuba
andai aku bisa hapuskan rasa itu
tapi takkan semudah yang kau sangka
luka hati aku tak mudah disembuh
luka hati aku lebih sakit dari luka ditangan
segala kenangan duka takkan mampu dipadam
hanya dengan pujuk rayu kau
walau tangisan berdarah sekalipun
takkan mudah untuk aku maafkan kau
setelah bertahun aku memendam perasaan
dan aku tak mahu itu berterusan
mungkin hanya ada satu jalan
tapi aku tahu takkan pernah ada jalan itu
kerana ego kau
aku pasrah menjalani kehidupan yang menyakitkan

aku takkan pernah lagi berharap
kau bisa merubah segalanya
semoga kau bahagia melihat titisan airmata ini
semoga kau bahagia melukakan hati ini
dan semoga kau bahagia melihat aku derita
terima kasih untuk segalanya

sisa-sisa akhir


dilangit awan masih mendung
semendung hatiku
aku tak pernah tahu
apa tujuan dalam hidup
aku buntu

aku masih berharap
ada sinar untuk menerangi
tapi sinar itu masih samar
mungkinkah selamanya
hidup aku akan kegelapan

Ya Tuhan
aku redha dengan takdir Mu
aku ikhlas menerima Qada' dan Qadar Mu
aku terima segalanya
tapi aku tak kuat untuk terus diuji
dugaan Mu tersangatlah besar
berkali² aku tersungkur
tapi ku gagahkan jua
ku tabahkan hati
ku kuatkan semangat
walau hati menangis
ku paksakan bibirku tersenyum
takkan sesekali aku menyerah
Tapi
kini aku lemah Ya Allah
benar² lemah dalam mencari sinar Mu
hati aku hancur
dalam mencari kebahagiaan
aku gagal dalam ujian Mu
aku gagal menjadi insan yang sempurna
dimata semua


kucing² meow² ku









cinta hati peneman sepi
:love
age - 5 month
3² jantan malaya
nakal + kuat makan
sangat unik
dodi ↝ paling besar and ekor dye paling panjang
iki ↝ saiz sederhana and ekor dye pon sederhana tak panjang tak pendek
kechix ↝ paling kecik and ekor paling pendek


 rindoo kamoo

Kebaikan susu ibu



❀ Susu ibu mengandungi semua khasiat dalam imbangan yang betul .

❀ Sebaik selepas melahirkan , susu pertama kental berwarna kekuningan . Susu ini dinamakan kolostrum . Khasiatnya amat tinggi . Kandungan protiennya 3 kali ganda melebihi susu ibu biasa . Ia mengandungi antibodi yang tinggi serta lebih sel darah putih .

❀ Kolostrum mampu melawan jangkitan pelbagai penyakit seperti cirit-birit , selesema dan radang paru² . Ia bertindak sebagai imunisasi pertama bagi bayi . 

❀ Mengandungi zat makanan dalam nisbah yang betuk dan isi kandungannya berubah mengikut keperluan bayi membesar . Komposisi zat dan vitaminnya sesuai dan mencukupi untuk bayi . Ia mengandungi enzim lipase yang menghadamkan lemak . 

❀ Bersih dan bebas bakteria serta mengandungi anti jangkitan yang melawan pelbagai jangkitan penyakit . Antaranya sel darah putih hidup (leucocytes) yang membunuh bakteria .

❀ Susu ibu tersedia bila² masa dan sentiasa steril . Susu ibu tidak pernah rosak dan sentiasa segar .

❀ Mampu meningkatkan kecerdasan otak bayi .

❀ Mengeratkan hubungan antara ibu dan anak .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...