hanya tinggal kenangan •baby kitten🐈


comel kan budak ni 😊 tapi sayang bukan rezeki aku nak bela dia sampai besar . aku redha anje pergi walaupun hati ni macam nak meletup sedih . sempat jaga dalam sebulan gitu dan akhirnya dia pergi tinggalkan aku sama macam baby 😢 aku sayang macam anak sendiri . jaga macam nyawa sendiri tapi dah ajalkan nak buat macam mana . aku nangis airmata darah pun anje and baby takkan balik pada aku 😭 lepas baby mati , bulan 12 tahun lepas , sedih dia jangan cerita la kan . mana tak nye . jaga dorang sama macam jaga baby orang . bagi susu botol , jaga makan dia . kalau tengah tidur dorang mengeow nak susu , gagah jugak bangun buatkan . tiap masa tiap hari itu je yang dihadap . kononnye dah taknak bela kitten lagi . tapi tiap masa rindu kat baby . rindu everything tentang dia sampaikan kadang tak sedar airmata duk ngalir . sampailah one day adik whatsapp tanya nak jaga anak kucing ke tak . kesian dia sekor je takde mak or adik beradik lain . tak pastila orang buang or mak kucing tercicir anak 😄 aku ni jenis pantang and jenis cepat kesian . gigih lah pergi kedai adik tu sebab nak ambil anje . masa sampai dia takde . duk pulak carik bawah lubang longkang sambil panggil akhirnya keluar lah si anje . masa adik whatsapp gambar aku ingat besar sikit lah dalam 3-4bulan . sekali keluar alala kiut miut kecik molek je maybe dalam sebulan or lebih . aku just agak je sebab memang kecik sangat . harapkan bulu je tebal . masa sampai kat rumah baru perasan bulunya kembang . warna bulu pon sama macam baby , and aku pon buat keputusan nak jaga anje sebab adik lagi sorang tak reti nak jaga bagi susu bagai . dia duk jaga kucing lain . berat hati sebenarnya nak jaga anje sebab takut pisang berbuah dua kali tapi sebab kesian , jaga jugak . belikan botol susu and susu . start haritu aku dah mula sayang . pergi mana² aku angkut anje . sayang nak tinggalkan . tapi .. hari rabu haritu buat aku kehilangan lagi 😢 anje kena cirit teruk masa hari selasa . sebelum tu cirit gak tapi tak teruk . aku bgi ubat cirit . bagi makan dada ayam . pon sama tak elok² . stopkan susu kejap tapi kesian pulak anje taknak minum air jarang . hari isnin bawak g vet . doc tak check langsung dia just cakap soh bagi ubat cirit , kalau teruk 4jam sekali bagi makan ubat . aku pon bagi lah 4 jam sekali , bagi air glukos , makin teruk pulak ciritnye . hmm ... dari debab sampai kurus kering dalam masa sehari lebih je . badan anje hilang banyak air . sumbat air glukos dia taknak minum . aku paksa jugak sumbat air bagi dia telan . tapi takdir Allah takde siapa tahu . pagi rabu tu aku nampak anje lemah sangat dah . and aku nampak lehernye meregang sampai belakang badan , aku tahu anje dah tak lama . masa tu pon di still cirit . dari pagi aku tunggu anje hembuskan nafas terakhir , tapi petang baru dia pergi and masa tu aku tertidur sebab mata berat sangat tak cukup tidur . airmata jangan kata lah kan . tapi aku redha anje pergi . cukup lah masa sebulan Allah pinjamkan jaga anje . walaupun aku harapkan dapat jaga anje sampai besar . tapi Allah lebih sayangkan anje . ikutkan hati aku serik dah . sebelum jaga baby aku dapat jaga 3 ekor baby baru lahir dalam seminggu dua umur . mata pon tak bukak lagi . tapi 3 ekor baby tu bukan sibling . lain hari lain masa . tapi umur memasing tak panjang . nak cari ibu susuan takde . gigih google cara jaga tapi tetap bukan rezeki nak bela lama . menangis lah den sesorang sebab anak mati huhu tapi kalau ada jodoh jumpa baby meow lagi , In Shaa Allah aku ambil and jaga . tak sampai hati nanti nak biar gitu je . kat rumah ni ade 10 ekor 4 baby baru lahir tapi adik yang jaga . aku tukang bawak balik anak² kucing je haha tapi besar² dah semuanya . 8-9 ekor jugak mati sebab virus/sakit . latest anak dara cun aku mati mengejut . sakit tak ape tak tetibe je dengar adik aku menangis . aku rasa anak dara aku tu kne heart attack kot sebab aku pon terkejut dia mati padahal masa tu dia tengah lunch . sedih gile rasa . tapi nak buat macam mana . dah ajal . bukan semua yang kita miliki akan kekal jadi milik kita . kan .

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...